Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź muśnięty musztardą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 podwójne płaty
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula biała 1 duża sztuka
cebula czerwona 1 duża sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1/2 słoiczka
olej rzepakowy 1/2 litra
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilkanaście sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź muśnięty musztardą

Płaty śledziowe marynowane obieramy ze skóry. Cebule kroimy w pióra. Paprykę na drobne paseczki. Na dno słoika wkładamy warzywa (cebula i papryka) po trochu a na nie śledzia posmarowanego musztardą. Układamy warstwami warzywa i śledzie raz na jakiś czas wsypując kilka ziarenek pieprzu. Gdy mamy pełen słoik zalewamy olejem do pełna i pozostawiamy w lodówce na 3-5 dni. Z tych składników wyszły mi dwa słoiki prawie litrowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.12.2014 16:06
takie śledzie bardzo lubię
misia53 22.12.2014 14:04
fantastycznie wyglądają , tak świątecznie....
Kulinarna Ja 22.12.2014 08:20
fajny pomysł
Hrabina w kuchni 21.12.2014 23:37
Smacznie wyglądają
Michał2 21.12.2014 22:59
ładnie wyglądaja;)
Wafelek2601 21.12.2014 21:21
Pyszne śledziki
Gracer 21.12.2014 21:04
Świetny śledź
Adamorek 21.12.2014 21:00
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak