Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak staropolski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
kapusta kiszona 30 dag
woda 2 litry
grzyby suszone 1/3 szklanki
powidła śliwkowe 2 łyżki
mąka 2 łyżki
tłuszcz 4 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Owoc jałowca cały Prymat do smaku/mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak staropolski

Wykonanie:
Wywar ugotować na kościach i włoszczyźnie, następnie dodać pokrojoną kapustę i ugotować do miękkości, ugotować również grzyby i drobno pokroić. Grzyby połączyć z zupą, dodać powidło i zaprawić zasmażką z maki i tłuszczu. Przyprawić do smaku- zagotować i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.12.2014 21:23
Dawno nie jadłem, pycha
Adamorek 21.12.2014 21:00
dobry po sylwestrze
w mojej kuchni 21.12.2014 19:16
pyszna ta zupa i syta..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak