Sos szary

Sos szary

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyzka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • sos do pieczeni (ciemny)

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    8 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zrumienić na smalcu, podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, chwile gotować. Śmietanę z mąką, papryką i sosem w proszku zmiksować blenderem (gdy za gęste dolać trochę wody). Połączyć z duszoną cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i czosnkiem.
Podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

03.10.2013 19:06
Fajny sosik.

kala9287

19.12.2012 11:54
pycha

Motorek

11.04.2012 12:59
smaczny

Iwona51

14.09.2011 11:00
pycha

Juleczka20

18.03.2011 14:50
fajny

iwona332

29.10.2010 12:37
super

Monika193

22.09.2010 20:48
super do mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat