Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z porami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 250 g
szynka 150 g
por (biała część) 3 szt
żółtko jajek 2 szt
mleko 2 szklanki
parmezan starty 2 łyżki
ser żółty gouda tarty 2 łyżki
natka pietruszki
bazylia świeża
oliwa
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z porami

Oczyszczone, pokrojone w plasterki pory usmażyć na oliwie. Doprawić pieprzem i sola. Na drugiej patelni zrumienić na oliwie szynkę pokrojona w kostkę
W garnku zagotować 2 szklanki wody z 2 szklankami mleka, posolić i mieszając powoli wsypywać kasze. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie wymieszać z żółtkami , szynka, porami i zielenina.
Przełożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania i posypać startymi serami. Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180°) na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.02.2015 19:28
pysznosci
IZABELA29 29.12.2014 10:29
pyszne danie
Kuchenka 21.12.2014 17:07
ciekawe jedzonko
Janina 21.12.2014 14:20
Smaczne jedzonko;)
misia53 20.12.2014 21:44
nie jestem specjalistką w takich daniach a tak je lubię
Joannasz3190 20.12.2014 16:38
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak