Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka krucho drozdzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 75 Dkg
margaryna 50 Dkg
drożdże 5 Dkg
cukier 10 Dkg
mleko w proszku 1 Łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka krucho drozdzowe

Drozdze mieszamy z cukrem aż zrobi sie tzw zupa. Margaryne ucieramy dodajemy drozdze z cukrem, na koncu mleko w proszu i mąke. Zarabiamy ciasto. Walkujemy niezagrubo lecz tak aby pod ciastem niebylo za wiele mąki bo ciasto bedzie sie "targac" . Kroimy na kwadraty radelkiem po czym pod skosem szprycujemy marmolada zwijamy w "otwarta koperte" pieczemy w 180 stopniach na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak