Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z serkiem topionym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl. włoszczyzny pokrojonej w słupki 1
ziemniaki 3-4
ogórki kiszone 3
szkl. soku z ogórków 1/2-1
g serka topionego, śmietankowego 100
łyżki kwaśnej śmietany 18% 2-3
pęczka koperku 1/2
sól, pieprz, czosnek do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z serkiem topionym

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą tylko tyle żeby były przykryte. Gotować aż będą prawie miękkie. Dodać włoszczyznę, dolać wody żeby przykryła całość, gotować 3 min.. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki, wlać sok ogórkowy (właściwie wodę od kiszenia ze słoika), zagotować. Dodać serek pokrojony na kawałki, gotować aż całkiem się rozpuści. Śmietanę roztrzepać z odrobinką soli, zahartować,wlać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym białym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z dużą ilością posiekanego koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.08.2010 10:45
i dobrze bo zupka pyszna! :-)
iwa643 10.08.2010 08:02
a ja taka własnie wczoraj zrobiłam ale numer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak