Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fèves au jambon (bób z szynką)

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 g
śmietana kwaśna 100 g
szynka 120 g
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fèves au jambon (bób z szynką)

Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (jeśli używamy mrożonego bobu to ok. 25-30 minut). Odcedzamy i przykrywamy żeby nie ostygł.

Szynkę kroimy w paseczki i podsmażamy na oleju. Dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Czekamy aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy bób, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.12.2014 19:19
apetyczne jedzenie
pajbek 19.12.2014 17:43
Super jedzonko :-)
R'n'G Kitchen 19.12.2014 16:36
Akurat mam zamrożony :D Pycha!
wwwiolka 19.12.2014 15:04
Bardzo fajny przepis.
erym 19.12.2014 12:39
chce sprobowac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak