Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne krokieciki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z dowolnej ryby 20 dag - ugotowane
ziemniaki 1 szt
cebula 1 szt
żółtko jajek 1 szt
kolendra 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 do panierowania
olej do smażenia

Sos

powidła śliwkowe 10 dag
oliwa 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
ocet winny 1 łyzka
sos chili 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne krokieciki

Kroki postępowania

1
Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy
Krok 1 - Rybne krokieciki foto
2
. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Rybne krokieciki foto
3
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Rybne krokieciki foto
4
Podaję z śliwkowym sosem chilli.
Sos -
Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać, aż składniki się połączą.

Krok 4 - Rybne krokieciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 23.01.2015 09:59
Wspaniałe danie!
gosia56 19.12.2014 13:27
robiłam kiedyś były pyszne;)
erym 19.12.2014 12:41
bardzo apetyczne, ostatnio zrobilam podobne...
Edith85 18.12.2014 14:21
smakowite kotleciki :)
Pyszota 18.12.2014 11:56
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak