Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto jogurtowe z jabłkami i rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 180 g
jaja 3 sztuki
olej 3/4 szklanki
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 3/4 szklanki
jabłka 2 sztuki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto jogurtowe z jabłkami i rodzynkami

1. Jajka ucieramy łyżką z cukrem. Dodajemy jogurt, mąkę, olej, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Ucieramy dużą łyżką na gładką masę (nie miksujemy!). Rodzynki obtaczamy w 1 łyżce mąki, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu ciasta układamy obrane i pokrojone w plasterki jabłka.

2. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. (do suchego patyczka). Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.12.2014 21:49
Musze je zrobic.
V_kuchareczka 17.12.2014 18:48
bardzo smaczne
Skotka 17.12.2014 17:45
Moje smaki:)
aginaa 17.12.2014 17:38
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak