Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z makaronem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy typu gorgonzola 200 g
serek topiony śmietankowy duży
marchewki 2
pietruszka
seler korzeniowy mały
por (biała część)
bulion warzywny 1,25 l
oliwa
śmietana gęsta 3 łyżki
szczypiorek
makaron grube wstążki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z makaronem

Przygotowanie

Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.01.2016 22:15
świetny przepis
Klausia 22.12.2014 15:35
dobra zupa :)
caralajna 18.12.2014 14:59
fajny pomysł
cukiereczek 17.12.2014 19:13
ale apetyczne zdjęcie
Kuchnia Marty 17.12.2014 17:45
Zupa wygląda obłędnie :) Już sobie wyobrażam jak smakuje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak