Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 0,5 kg
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidor 1 szt
ząbki czosnku 2 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Mięso usmażyć w całości, podlewając co jakiś czas wodą, dodać liść laurowy i ziela angielskie. Gdy będzie usmażone pokroić w kosteczkę, wrzucić do rondelka. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę, kolejno usmażyć z dodatkiem tłuszczu na patelni. Pomidora sparzonego ze skórki pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ( w przypadku małej ilości sosu – dolać rosołu (gdy go posiadamy, w przypadku jego braku wystarczy woda lub woda z kostką rosołową). Usmażone warzywa wrzucić do mięsa. W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.12.2014 16:07
fajne jedzonko
Skotka 17.12.2014 17:52
Pyszny gulasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak