Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie parzone z kminkiem w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1/2 kg
kwaśna śmietana 1/2 litra
kminek 1 łyżeczka
mąka 1 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie parzone z kminkiem w śmietanie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Śmietanę wymieszać z mąką.
Krok 1 - Śledzie parzone z kminkiem w śmietanie foto
2
Dodać kminek i zagotować na parze.
Krok 2 - Śledzie parzone z kminkiem w śmietanie foto
3
Śledzie pokroić , włożyć do sporządzonego sosu i gotować razem na parze jeszcze przez 5 minut, następnie wystudzić i lekko przyprawić.
Krok 3 - Śledzie parzone z kminkiem w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.12.2014 16:44
takich jeszcze nie jadłem
Edith85 17.12.2014 13:39
nigdy nie przyrządzałam w taki sposób śledzi, zapiszę przepis, może skorzystam :)
Anna169Hosz 17.12.2014 13:31
Ciekawy przepis o takim sposobie na śledzie jeszcze nie słyszałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak