Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
marchew 1 szt
mandarynki 1 szt
oliwa 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

Smaczny dodatek do mięska drobiowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami

Kroki postępowania

1
Łodygi selera pokroić w 2-3 cm kawałki. Marchew w paski.
Krok 1 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto
2
Podsmażyć na oliwie, podlać winem i dusić do akceptowanej przez nas miękkości.
Krok 2 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto
3
Dorzucić cząstki mandarynek, posypać gałką muszkatołowa i momencik smażyć.
Krok 3 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.03.2015 00:02
wspaniały przepis !!!!! bardzo lubię seler naciowy .
Edith85 17.12.2014 13:38
nie przepadam za selerem naciowym w wersji na surowo:/ może ta wersja przypadnie mi do gustu i się z nim zaprzyjaźnię :D
wyattearp 17.12.2014 13:06
pyszności !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak