Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe bajaderki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piernik 500 g
skórka cytrynowa 100 g
masa kajmakowa 3 łyżki
mleko 3 łyżki
aromat 10 kropli - rumowy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 szczypty
Do dekoracji: biały maczek cukrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe bajaderki

Piernik rozkruszamy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mleko, olejek rumowy oraz masę kajmakową krówkową (pamiętajmy aby masę miała temperaturę pokojową) dodajemy również skórkę cytrynową i całość dokładnie mieszamy do połączenia. Z masy formujemy niewielkie kuleczki, które obtaczamy w białym cukrowym maczku. Do obtoczenia śmiało można wykorzystać również wiórki kokosu. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 30.12.2014 17:22
Rewelacyjne :)
Kejti 29.12.2014 22:04
Fajne są :-)
Seba 29.12.2014 09:56
bardzo dobre
Adamorek 25.12.2014 18:41
śliczne słodkości
romanrafal
romanrafal 24.12.2014 11:37
nie dość że piękne to na pewno smaczne
Jagódka77 21.12.2014 13:13
Fajny pomysł na coś pysznego
irenka 17.12.2014 19:54
śliczne i pyszne
Janina 17.12.2014 16:09
Pięknie podane;)
Ola1young 17.12.2014 14:43
ładnie i pysznie :)
kasia.s 17.12.2014 13:22
Uwielbiam bajaderki:)
Czyki 17.12.2014 12:47
Pewnie smaczne:)podrzuciłabyś choć jedną:)
pestka 17.12.2014 12:02
bardzo smacznie i pięknie
Bernadeta1 17.12.2014 12:01
Ale tu pięknie, słodko i świątecznie
stef 17.12.2014 11:46
Pyszne te kulki.
pajbek 17.12.2014 11:46
Piękne :-)
adelajda 17.12.2014 11:36
Kuszące bajaderki :))
agnieszka214 17.12.2014 11:20
musza buc naprawde pyszne
kasiaw 17.12.2014 10:51
bardzo ciekawie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak