Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 400 gram
kasza jaglana 0.5 szklanki
sezam 1 łyzka
zioła 1 łyzeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kolendra mielona 1\3 łyzeczki

Sos

Wywar: 1,5 szklnki
pieczarki 150 gram
papryka czerwona 1 sztuka
śmietana 30% 0,5 szklanki
mąka 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy do niego przyprawy: zioła Małgosi, kolendrę, pieprz, czosnek oraz sezam. Mieszamy składniki
Krok 1 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
2
Kasze jaglaną zalewamy wodą -przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu. Czekamy aż kasza napęcznieje.
Krok 2 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
3
Kasze jaglaną dodajemy do mięsa i mieszamy .
Krok 3 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
4
Z papryk odcinamy górę i wyciągamy środek. Przygotowanym mięsem z kasza jaglaną faszerujemy papryki
Krok 4 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
5
Papryki umieszczamy w garnku i podlewamy woda do połowy wysokości papryk. Gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
Krok 5 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
6
Gdy papryki są już gotowe odlewamy wodę w której się gotowały i z niej przygotowujemy sos. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną w paski paprykę. Składniki gotujemy około 15 minut a następnie blenderem rozdrabniamy składniki.
Krok 6 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto
7
Po tym czasie do sosu wlewamy śmietanie wymieszana z mąka i przyprawy do smaku. Papryki serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego :)
Krok 7 - Paprykowe trio z nadzieniem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 17.12.2014 19:56
ale śliczne i pyszne jedzonko
Janina 17.12.2014 16:11
Smaczna papryka;)
kornelcia 17.12.2014 09:42
chętnie bym zjadła
kasiaw 17.12.2014 09:02
Papryka faszerowana to coś co lubię
olkaaa 17.12.2014 08:55
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak