Sposób przygotowania

Owoce morza ( małże, kalmary, ośmiorniczki, krewetki, mątwy ) obgotować 4 minuty we wrzącej wodzie aromatyzowanej gałązką tymianku i skorka cytrynowa, a następnie odcedzić. Paluszki krabowe pokroić w plasterki lub male kawałki. Wszystko wrzucić do dużej salaterki i połączyć z cebulkami i pokrojona papryka i ogórkami.
Marynata: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny , dodać posiekana natkę pietruszki, sol i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Tak przygotowana marynata polać składniki sałatki i odstawić przynajmniej na godzinę .


Komentarze

  • 1
    cooking-woman
    Opublikowano

    Joannasz3190

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawa sałatka,może kiedyś się przełamię do owoców morza
  • 1
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    Bardzo fajny przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    treściwa kolacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    ciekawa jest
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Chętnie spróbuję :))
  • -1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Nie przepadam za owocami morza ale ta sałatka kusi wygładem
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    ...ale bym zjada :-)
  • -1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie wiem czy bym sie skusiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna salatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !