Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biksemad

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 500 g
ziemniaki ugotowane 1 kg
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
masło 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 3-4 szt
oliwa
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Biksemad

Kroki postępowania

1
Masło rozgrzej na patelni. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na maśle. Przełóż do miseczki.
Krok 1 - Biksemad foto
2
Na tłuszczu po cebuli podsmaż ugotowane, i pokrojone w kostkę mięso wołowe. Podsmażone mięso dodaj do cebuli.
Krok 2 - Biksemad foto
3
Na koniec podsmaż ugotowane i pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki. Ziemniaki mają mieć złoty kolor. Do ziemniaków dodaj cebulę, mięso i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszaj, popraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Biksemad foto
4
Dodaj świeży majeranek.

Na drugiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy i usmaż jajka sadzone.

Biksemad podawaj z sadzonymi jajkami.
Krok 4 - Biksemad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 16.12.2014 10:10
fajnie wygląda
Katarzyna59 15.12.2014 18:40
super, extra
IwonaDD 15.12.2014 18:32
super przepis
Christopher 15.12.2014 18:28
Lubię takie jedzenie.
Ania84 15.12.2014 17:36
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak