Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w koprze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1 sztuka
koper świeży 1 natka
sok z cytryny 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
oliwa 2 łyżki
Koperek suszony Prymat szczypta
cukier 1/2 łyżeczki

Porada

Taki łosoś idealnie nadaje się na grilla (w sezonie) lub na patelnię grillową :)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w koprze

Łososia nacieramy gruboziarnistą solą morską i białym pieprzem oraz świeżo posiekanym koprem. Zawijamy w folię aluminiowa i zostawiamy w lodówce na godzinę (marynujemy). Po godzinie wkładamy naszego łososia do piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na 20 minut. Wyjmujemy i wyciskamy nań sok z cytryny. Opcjonalnie można dodać koperek suszony, ale aromat już nie będzie ten sam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.01.2015 07:34
Ja podobnie jak Kejti :))
Kejti 16.12.2014 12:48
Uwielbiam łososia w każdej postaci :-)
Bernadeta1 15.12.2014 17:06
pyszny taki obiadek
Adam/ZUB3R 14.12.2014 20:02
smaczny łosoś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak