Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto, zaorane zielone pole

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
mix sałat 10 dag
cukier 15 dag
mąka 15 dag
masło 2 dag
orzechy włoskie 6 szt
wanilia
dżem owocowy 25 dag - agrestowy
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 1 łyżeczka

Porada

Ciasto jest naprawdę smaczne i można wykorzystać białka .

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto, zaorane zielone pole

Kroki postępowania

1
Sałatę sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zmiksować.
Krok 1 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
2
Białka ubić na pianę dodając cukier.
Krok 2 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
3
Dodać mąkę, wanilię, zmiksowaną sałatę, zmielone grubo orzechy i stopione masło. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
4
Masę przełożyć do średniej ,natłuszczonej formy.
Krok 4 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
5
. Piec w temp.180 stopni 20 minut. Jeżeli użyjemy sałatę bez buraczków ciasto będzie bardziej zielone. Tak wygląda spód mojego
Krok 5 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
6
Po wystudzeniu posmarować dżemem agrestowym ,
Krok 6 - Ciasto, zaorane zielone pole foto
7
,posmarować ubitą śmietaną z cukrem i z zagęstnikiem i "zaorać" pole widelcem, tworząc bruzdy.
Krok 7 - Ciasto, zaorane zielone pole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 04.03.2016 15:55
Fajne ciasto ładnie się prezentuję :)
paula99926 31.01.2015 21:37
takie słodkości to bym zjadła :)
migotka28 14.12.2014 21:37
ładnie się prezentuje ciekawe jak smakuje:)
wyattearp 14.12.2014 20:24
fajna nazwa
Maria 70 14.12.2014 14:56
Oryginalne i wygląda na smaczne.
Renata22 14.12.2014 14:26
wygląda cudownie, a składniki zaskakują! ;)
cukiereczek 14.12.2014 13:58
jak zawsze ciekawie i smacznie
Renata9 14.12.2014 13:49
wygląd ciasta rewelacyjny, a smak na pewno nieziemski :-)
mirosława4 14.12.2014 13:30
fajna nazwa tego ciasta :)
Anna169Hosz 14.12.2014 12:48
Ciekawa kompozycja smakowa!
jola91 14.12.2014 11:47
Powalająca nazwa, a przepis świetny
Krystyna32 14.12.2014 11:46
bardzo apetyczne
Ola1young 14.12.2014 11:40
fajna nazwa a ciasto wspaniałe :)
kasienka23 14.12.2014 11:16
ciekawy przepis!
engie23 14.12.2014 11:14
super wygląda
R'n'G Kitchen 14.12.2014 11:13
Smacznie wygląda ,pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak