Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Mięso gotować z warzywami i przyprawami w 3 szklankach wody około 45 minut na wolnym ogniu. Do przecedzonego wywaru (około 0,5 l) dodać rozpuszczoną żelatynę. Schab pokroić w plastry i ułożyć na głębokim półmisku, zalać wywarem z żelatyną. Włożyć do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.09.2013 08:13
bardzo lubie
Juleczka20 26.09.2012 08:44
pycha
romanrafal
romanrafal 03.09.2012 16:21
pyszny schabik no i ten kwiatek
Goya 09.05.2012 13:34
super
Emilia22 29.09.2010 15:05
mniam mniam
bogumiła3 16.09.2010 23:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak