Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe moczone w mleku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt (z kością)
mleko 3,2%
sól i pieprz
ząbek czosnku
smalec
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe moczone w mleku

Kotlety przez noc namoczyć w mleku wymieszanym z solą ,pieprzem i czosnkiem. Kotlety wyciągnąć z mleka ,osuszyć papierowym ręcznikiem ,oprószyć solą i pieprzem ,zrobić panierkę z bułki tartej i jajka. Smażyć na smalcu na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.12.2014 06:05
takie potrawy bardzo lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak