Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JARZYNOWA INACZEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
cukinia 2 szt
fasolka szparagowa zielona 1 garść
groszek zielony 1 garść
makaron drobny 20 dkg
rosół drobiowy 2 l
natka pietruszki
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: JARZYNOWA INACZEJ

Ugotować rosół (może być z poprzedniego dnia bez mięsa),dodać 2 pokrojone w kostkę marchewki i 2 pokrojone w kostkę cukinie,przyprawić do smaku solą pieprzem i liściem laurowym.Gotować 20 min.Dodać garść zielonej fasolki szparagowej i garść zielonego groszku(świeżego lub mrożonego),podgotować.Na koniec dodać 1 puszkę czerwonej fasolki(przelać wodą i odsączyć) i 20 dkg drobnego ugotowanego wcześniej makaronu(gwiazdeczki lub inny drobny).jak zupa będzie ugotowana wrzucić dużo pokrojonej natki pietruszki(ja lubię bardzo dużo).Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak