JARZYNOWA INACZEJ

JARZYNOWA INACZEJ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • cukinia

    2 szt
  • fasolka szparagowa zielona

    1 garść
  • groszek zielony

    1 garść
  • makaron drobny

    20 dkg
  • rosół drobiowy

    2 l
  • natka pietruszki

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół (może być z poprzedniego dnia bez mięsa),dodać 2 pokrojone w kostkę marchewki i 2 pokrojone w kostkę cukinie,przyprawić do smaku solą pieprzem i liściem laurowym.Gotować 20 min.Dodać garść zielonej fasolki szparagowej i garść zielonego groszku(świeżego lub mrożonego),podgotować.Na koniec dodać 1 puszkę czerwonej fasolki(przelać wodą i odsączyć) i 20 dkg drobnego ugotowanego wcześniej makaronu(gwiazdeczki lub inny drobny).jak zupa będzie ugotowana wrzucić dużo pokrojonej natki pietruszki(ja lubię bardzo dużo).Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat