Soczyste żeberka z miodem

Soczyste żeberka z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • miód

    3 łyżki
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
  • czosnek

    5 ząbków
  • przyprawa do żeberek z miodem

    1 opakowanie
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka

    8 łyżek
  • sok pomarańczowy

    1 (100%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pociąć na kawałki, opłukać. Z reszty składników zrobić marynatę i zanurzyć w niej mięso na co najmniej 12 godzin.
Po upływie tego czasu rozgrzać mocno olej, żeberka osączyć i otoczyć w mące, następnie pojedynczo opiec je na gorącym tłuszczu i kolejno przekładać do rondla.
Tam zalać je pozostałą marynatą, dodać ok szklankę wody i dusić na małym ogniu przez ok 1,5 godziny.
SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat