Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z suszonymi morelami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
morele suszone 6 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
groszek konserwowy 3 łyżka
majonez 2 łyżka
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku

Porada

Kapusta pekińska z suszonymi morelami to bardzo smaczna i łatwa do przygotowania surówka.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z suszonymi morelami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, oprószyć przyprawą curry.
Krok 1 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
2
Morele zamoczyć w ciepłej wodzie, następnie pokroić w makaronik.
Krok 2 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
3
Kukurydzę i groszek konserwowy osączyć z zalewy.
Krok 3 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
4
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 4 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
5
Dodać majonez.
Krok 5 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
6
Doprawić do smaku pieprzem.
Krok 6 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
7
Dokładnie wymieszać.
Krok 7 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto
8
Przełożyć do salaterki, posypać posiekaną natką pietruszki. Odłożyć na kilkanaście minut aby smaki się połączyły.
Krok 8 - Kapusta pekińska z suszonymi morelami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 09.12.2014 16:09
muszę wypróbować :)
ice cubes 09.12.2014 15:47
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak