Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami, mozzarellą i pesto z bazylii

5.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 szt
mozzarella w kulce 2 szt
pomidor 1 szt
oliwa 2 łyżki
ząbek czosnku 2-3 szt
sól
pieprz
pesto 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami, mozzarellą i pesto z bazylii

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W międzyczasie ucieramy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną soli. Pomidory i mozzarellę kroimy w kostkę (jeśli lubicie, to możecie usunąć z pomidorów gniazda nasienne i obrać je ze skórki), doprawiamy solą i pieprzem.

Pieczywo smarujemy oliwą z roztartym czosnkiem, na to nakładamy nasze pomidory połączone z mozzarellą. Bułeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 8-10 minut (bruschetta jest gotowa gdy ser się roztopi, a pieczywo nabierze złotego koloru) :)

Przed podaniem całość polewamy pesto z bazylii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.03.2015 12:56
niezwykle apetyczna
czekoladka_m 09.12.2014 18:28
Mmm, pycha! Bajeczne zdjęcia;))
Anna133 09.12.2014 17:40
ja kocham takie przekąski !
Ola1young 09.12.2014 17:29
lubię takie dania :)
dollce 09.12.2014 14:59
bardzo smaczne!
SylwiaMagdaSabin 09.12.2014 14:54
Przepis w sam raz dla mnie
Agnieszka-87-25 09.12.2014 14:46
apetyczne mniam
gosia561 09.12.2014 14:24
super smacznie zapieczone
IwonaDD 09.12.2014 14:15
bardzo apetyczna
2milutka 09.12.2014 14:14
wspaniała uwielbiam :)
Konczi 09.12.2014 14:11
uwielbiam je :) pysznie :)
idealme 09.12.2014 14:09
ale smaczne!
olkaaa 09.12.2014 12:44
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak