Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlet wiepr5zowy z kością (30dag) 2 szt
czosnek 2 ząbki
OSTRA PAPRYCZKA 1 szt
rozmaryn 1/2 łyżeczki
szałwia 1 listek
oliwa 6 łyżek
natka pietruszki posiekana łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety marynowane

Kotlety naciąć na ok. 1 cm, nie odcinać od kości. Czosnek pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Kotlety natrzeć czosnkiem i papryką wymieszaną z ziołami i oliwą. Marynować przez 2 dni, przewracając po dwa razy.
Z kotletow usunąć marynatę i przyprawy. Przecedzoną przez sitko oliwę przelać na patelnię i usmażyć na niej kotlety. Po 15 minutach kotlety posolić i utrzymywać w cieple. Do tłuszczu ze smażenia dodać zioła z marynaty. Sos wymieszać z odrobiną wody, doprawić i zalać nim mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 11.11.2010 10:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak