Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy gulasz z żołądków

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1/2 kilograma
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
woda 1 litr
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy gulasz z żołądków

Kroki postępowania

1
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy.
Krok 1 - Paprykowy gulasz z żołądków foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy żołądki.
Krok 2 - Paprykowy gulasz z żołądków foto
3

Żołądki posypujemy je przyprawami, dodajemy koncentrat, pokrojony czosnek. Smażymy aż podroby będą rumiane.

Krok 3 - Paprykowy gulasz z żołądków foto
4
Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Paprykowy gulasz z żołądków foto
5
Dodajemy wodę. Zagęszczamy śmietaną i mąką. Trzymamy na ogniu aż woda odparuje.
Krok 5 - Paprykowy gulasz z żołądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.11.2016 11:28
bardzo lubię taki gulasz
Christopher 09.12.2014 19:21
Ulubione żołądeczki mojego syna.
mysza75 09.12.2014 19:15
rdzo fajny gulasz
aginaa 09.12.2014 08:28
smaczne danie
Wafelek2601 09.12.2014 08:26
Pyszniutki
zabcia117 09.12.2014 07:00
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak