Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątóbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
rosół 2 l
wątróbka drobiowa 450 g
sos sojowy 1 łyżka
czubrica czerwona 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
papryczka chili 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 3 łyżki
mąka 1 łyżka
ziele angielskie 3 szt
bazylia 1 garść
por 1 listek
seler 1 listek
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątóbki

Kroki postępowania

1
Wątróbkę kroimy w kostkę i zalewamy sosem sojowym.
Krok 1 -   Gulasz z wątóbki foto
2
Kroimy zioła, por, liście selera, czosnek, papryczkę.
Krok 2 -   Gulasz z wątóbki foto
3
Łączymy wszystko z wątróbką. Odkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 3 -   Gulasz z wątóbki foto
4
Kroimy ziemniaki w ćwiartki i gotujemy do miękkości.
Krok 4 -   Gulasz z wątóbki foto
5
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Krok 5 -   Gulasz z wątóbki foto
6
Dodajemy na patelnię wątróbkę i resztę ziół.
Krok 6 -   Gulasz z wątóbki foto
7
Przekładamy całość do rondelka, zalewamy rosołem, gotujemy ok. 20 m.
Krok 7 -   Gulasz z wątóbki foto
8
Zagęszczamy mąką rozrobioną z jogurtem.
Krok 8 -   Gulasz z wątóbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.12.2014 12:23
smaczny obiad
zabcia117 09.12.2014 06:58
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak