Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z antrykotu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z antrykotu 1 sztuka
chleb tostowy 2 kromki
pomidor 1/2 sztuki
cebula
sól, pieprz
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z antrykotu

Stek z antrykotu myjemy a następnie osuszamy na ręczniku papierowym. Stek marynujemy w oliwie, soli, pieprzu, tymianku i papryce słodkiej najlepiej przez kilka godzin. Następnie smażymy na patelni po 4-5 minuty z każdej strony. W między czasie grillujemy plastry cebuli również na patelni grillowej. Pomidora kroimy w plastry. Kromki chleba tostowego skrapiamy oliwa z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane kromki chleba również przypiekamy na patelni grillowej. Na talerz wykładamy usmażony stek oraz kromki chleba na przemian z plastrami grillowanej cebulki i plastrami pomidora. Ozdabiamy świeżym tymiankiem.
Można podawać z sosem czosnkowym. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak