Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
mąka do obtoczenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wieprzowe

Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z tartą bułką i jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. formujemy pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w półplasterki i rozdrobniony czosnek, podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, zagotowujemy. Pulpeciki obtaczamy dokładnie w mące i wrzucamy na gotujący się sos. Gotujemy ok pół godz, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.12.2014 16:57
dobre pulpety
krokus 08.12.2014 14:00
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak