Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
marchew 1 kg
ocet 10 % 0.5 litr
woda 2 litry
cebula 1 kg
cukier 0.5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
ziele angielskie 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Można podawać do obiadu jak w formie sałatki.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować .Cebulę poszatkować lub pokroić w grubą kostkę. Warzywa posolić wedle uznania , w osobnych naczyniach i odstawić na 2-3 godziny lub na całą noc.Marchew zetrzeć na tarce.Zagotować składniki zalewy . Na gotującą się zalewę rzucić kapustę i gotować 20 min.Następnie dodać Marchew i cebulę i gotować jeszcze 1 0 min..Gorącą sałatkę przekładać do przygotowanych wcześniej słoików.Sałatka nie wymaga pasteryzowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 08.12.2014 20:28
lubię taką
agnieszka214 08.12.2014 16:47
domowe sałatki sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak