Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka-kapuściany duet

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

kapusta włoska 20 dag
kapusta czerwona 20 dag
cebulka 1 szt
orzechy włoskie 6 szt
śliwki 6 szt-marynowane

Sos

jogurt naturalny 125 ml
musztarda 1 łyżeczka - pomarańczowa
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka-kapuściany duet

Kroki postępowania

1
Liście obu kapust poszatkować i sparzyć wrzątkiem., czerwoną można dłużej.
Krok 1 - Sałatka-kapuściany duet foto
2
Odcedzić, przełożyć do miski.
Krok 2 - Sałatka-kapuściany duet foto
3
Cebulę pokroić w pół krążki, śliwki na pół, orzechy posiekać.
Krok 3 - Sałatka-kapuściany duet foto
4
Dodać do kapusty i wymieszać.
Krok 4 - Sałatka-kapuściany duet foto
5
Sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Sałatka-kapuściany duet foto
6
Sałatkę wymieszać z sosem i smacznego.
Krok 6 - Sałatka-kapuściany duet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.12.2014 11:47
jakie piękne kolory :)
Triss 08.12.2014 19:52
Swietna propozycja.:)
gosia56 08.12.2014 13:05
oj zjadłabym porcyjkę ;)
Malinka 08.12.2014 12:06
Pięknie u Ciebie :) Kolorowo i smacznie!
2milutka 08.12.2014 11:57
można jeść oczami:)
IZABELA29 08.12.2014 10:26
fajna sałatka smacznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak