Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier irlandzki z whisky

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

whisky 1,5 szkl
śmietana 30% 400 ml
masa krówkowa 1 puszka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: likier irlandzki z whisky

Masę krówkową rozmieszaj mikserem. Jeśli kupisz mleko skondensowane to najpierw gotuj je zamknięte w puszcze przez około 1,5 godziny. Kawę rozpuść w około 50ml wrzątku. Ostudź, dodaj do masy. Następnie dodaj whisky oraz śmietankę 30%. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie pozostały grudki. Następnie przelej do butelki. Tak przygotowany likier może stać w lodówce około 1,5 tygodnia. Wychodzi około 0,75l.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 26.10.2015 00:00
smakowity likier
Anna20 08.12.2014 18:05
ciekawy likier, mam wszystkie składniki, postaram się zrobić :)
krokus 08.12.2014 14:02
musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak