Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na ciepło z szynką i warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 100 g
szpinak świeży 250 g
masło 1 łyzka
olej rzepakowy 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyzki
sól
pieprz
chili
ogórek
pomidor
sałata

Porada

Jednogarnkowe dania a wlaściwie pozywna sałatka na ciepło, która może spokojnie robić za obiad albo lunch

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na ciepło z szynką i warzywami

Szpinak wypłukać 3 razy i osuszyć w wirówce do sałaty. Na patelni rozpuścić masło z olejem i wrzucić na nie szynkę pokrojoną w kostkę - podsmażyć 2 minuty, dodać przecisnięty przez praskę czosnke, podsmażyć minutę. Dodać liście szpinaku i podsmażać, aż zmiękną i opadną. Dodać śmietankę i makę, wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku sola, pieprzem i chili. Podawać w towarzystwie świeżych, pokrojonych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 11.12.2014 08:40
dziękuję :)
dollce 09.12.2014 15:02
wygląda cudnie
dorota20w 09.12.2014 01:01
dziękuję :)
adelajda 08.12.2014 18:31
Uwielbiam szpinak :)))
nogawkuchni 08.12.2014 15:03
Pyszne,bardzo smakowita propozycja,a ile zdrowia doda i z pewnością nasyci.
dorota20w 08.12.2014 13:05
dziękuję :)
molanka 08.12.2014 10:14
muszę spróbować
Ania84 08.12.2014 10:11
smaczne danie
dorota20w 08.12.2014 09:04
dziękuję :)
Konczi 08.12.2014 08:42
ja również uwielbiam szpinak i wszelakie dania z jego udziałem - pycha !
Ola1984 08.12.2014 08:28
Uwielbiam szpinak chyba w każdej postaci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak