pierś z kurczka w panierce

pierś z kurczka w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

  • przyprawa do kurczaka

  • czosnek

    1-2 ząbki
  • jajka

    2
  • kawałek sera żółtego

  • Panierka:

    1 szklanka
  • płatki kukurydziane

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kotlety. Następnie przyprawiamy dowolną przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Następnie rozdrabniamy płatki kukurydziane i mieszamy z startym na tartce i najmniejszych oczkach serem. Kotlety maczamy w rozmąconym jajku a następnie w panierce. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

23.04.2013 22:50
uwielbiam takie smaki

bogumiła3

20.09.2010 16:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat