Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczka w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
czosnek 1-2 ząbki
jajko 2
kawałek sera żółtego
Panierka: 1 szklanka
płatki kukurydziane 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczka w panierce

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kotlety. Następnie przyprawiamy dowolną przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Następnie rozdrabniamy płatki kukurydziane i mieszamy z startym na tartce i najmniejszych oczkach serem. Kotlety maczamy w rozmąconym jajku a następnie w panierce. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.04.2013 22:50
uwielbiam takie smaki
bogumiła3 20.09.2010 16:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak