Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 sztuki
pomidory suszone Smak 50 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 saszetka
sól 4 łyżki
olej rzepakowy

Porada

Czas pieczenia zależy od wielkości ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

1. Ryby dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Środek dokładnie nacieramy przyprawą do ryb i wkładamy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Z wierzchu każdą z ryb nacieramy łyżką soli. Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.

2. Po tym czasie ryby układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skrapiamy olejem. Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.12.2014 18:34
lubię rybki :))))
VioletoweKucharzenie 08.12.2014 07:36
pyszna rybka:-)
IKrakowianka 07.12.2014 22:52
smaczna jest taka ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak