Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana z brązowym ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 300 gram
przecier pomidorowy 1 słoik
seler naciowy 3 łodygi
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyzeczki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
ryż brązowy 1 woreczek
śmietana 18 proc 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana z brązowym ryżem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go około 40minut.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto
2
Do wywaru dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto
3
Seler naciowy kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto
4
Marchew i Pietruszkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i wraz z selerem dodajemy do zupy. Warzywa gotujemy 15 minut.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto
5
W Trakcie gotowania dodajemy przyprawy; zioła prowansalskie, pieprz , czosnek.
Krok 5 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto
6
Na samym końcu dodajemy śmietanę. Ryz brązowy gotujemy i porcje przekładamy na talerz. Wlewamy zupę i serwujemy . Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.12.2014 12:06
super smaczna zupka
Ankha 06.12.2014 23:53
O fajny patent, ryz brazowy do zupy, musze wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak