Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowo - jabłkowe z wzorkiem
1. Jabłka obrać podzielić na cząstki, posypać połową kisielu i wymieszać.
2. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki, posypać resztą kisielu i wymieszać.
3. Cukier puder wymieszać z kakao.
4. Składniki kruszonki włożyć do miski i rozetrzeć w palcach.
5. Jajka ubić z cukrami, dodać pozostałe składniki i ucierać do połączenia.
6. Na blachę wyłożyć cienką warstwę ciasta, posypać połową mieszanki cukru z kakao. Łyżeczką kłaść małe porcje ciasta, posypać resztą kakaowej mieszanki i znowu łyżeczką wyłożyć resztę ciasta.
7. Na wierzchu przemiennie ułożyć jabłka i śliwki, posypać kruszonką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C na 45 minut.