Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone
rukola
pestki słonecznika
sok z cytryny
olej z pestek winogron
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków

Buraki owinąć w złotko i piec w piekarniku w temp. 200 st do miękkości, w zależności od wielkości buraków 1-1,5 h. Następnie buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Na talerzyk wyłożyć rukolę, ułożyć plasterki buraków, posypać pestkami słonecznika, skropić olejem, sokiem z cytryny oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.01.2015 12:59
fajny pomysł
gusia1000 02.01.2015 15:58
Prosto i smacznie.
erym 07.12.2014 13:46
swietny pomysl, bomba witamin w innym wydaniu!
R'n'G Kitchen 07.12.2014 12:39
Przepyszne. Bardzo lubię buraki w każdej postaci.
Renataj 06.12.2014 22:24
Smaczne i zdrowe:)
Wafelek2601 06.12.2014 21:48
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak