Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób duszony z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 500 g
boczek wędzony 150 g
cebula
ząbek czosnku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
smalec 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 1/4 szkl
cukier 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bób duszony z boczkiem

BÓB ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ,DODAĆ CUKIER ,GOTOWAĆ KILKA MINUT,AŻ TROCHĘ ZMIĘKNIE,ODCEDZIĆ. BOCZEK I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. W RONDLU ROZGRZAĆ SMALEC,DODAĆ BOCZEK,SMAŻYĆ,AŻ SIĘ ZARUMIENI,DODAĆ CEBULĘ,ZMNIEJSZYĆ OGIEŃ,DUSIĆ OKOŁO 5 MINUT. WRZUCIĆ BÓB,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY,PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,SÓL I PRZYPRAWY. WLAĆ BULION I DUSIĆ,AŻ BÓB BĘDZIE MIĘKKI. PRZED PODANIEM POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.12.2014 22:19
pyszne połączenie
IKrakowianka 06.12.2014 23:30
fajny pomysł
Renataj 06.12.2014 21:35
W takim wydaniu bobu jeszcze nie jadłam i ... bardzo żałuję bo przepis jest bardzo apetyczny.
Konczi 06.12.2014 20:36
ale mam ochotę na taki bób, świetny !
Gabi44 06.12.2014 20:18
Bardzo lubię bób i wystarczy mi masło i koperek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak