Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w zalewie keczupowej Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
keczup pikantny 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w zalewie keczupowej Eli

Umytą fasolkę obrać z końcówek i ewentualnego łyka.Fasolkę włożyć do garnka,zalać wrzącą wodą,dodać sól i cukier do smaku,i gotować 5 minut.Wyjąć fasolkę,przestudzić i włożyć pionowo do słoików.Do każdego słoika włożyć ziarnko ziela angielskiego,listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu.Odlać 3 szklanki wody z gotowania fasolki,dodać keczup,ewentualnie dosolić i wymieszać.Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić i pasteryzować około godziny-woda ma tylko lekko pyrkać.Gdy słoiki ostygną przechowywać w zimnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Dla pewności można na drugi dzień jeszcze raz pasteryzować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.07.2011 10:27
Ciekawy przepis - w ten sam sposób robię ogórki.
jolaxa1 01.07.2011 22:40
super
indi 25.05.2011 16:32
nie wiedziałam iż tak można, bardzo lubię fasolkę więc w tym roku taką zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak