Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w zalewie Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki 8 pęczków
papryczka chilli czerwona 1 sztuka
chrzan świeży 1 kawałek
czosnek 6 ząbków
koper suchy 3 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat
woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
sól 2 płaskie łyżki
cukier 4 płaskie łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w zalewie Eli

Rzodkiewki odciąć od łodyżek,umyć i włożyć do słoików-mnie wyszły 3 duże.Papryczkę oczyścic z nasion,pokroic w kosteczkę i włożyć do słoików.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku,łyżeczkę gorczycy,2 ziarnka ziela angielskiego,duży listek laurowy,4-6 ziarenek pieprzu,kawałek obranego chrzanu i gałązkę kopru.Zagotować wodę z octem,solą i cukrem.Zalać rzodkiewki,zakręcić słoiki i pasteryzować 30-40 minut w zależności od wielkości słoików.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.12.2011 00:24
dobre
alaaa 17.08.2010 21:07
jeszcze nie jadłam takiej rzodkiewki,ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak