Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa z Pałuk

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
bulion drobiowy 1 l
chleb czerstwy 400 g (żytni)
kiełbasa 300 g (cienka-ulubiona)
boczek wędzony 200 g
jajko 4
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa z Pałuk

Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę. Do masy wlewamy bulion mięsno-warzywny. Jajka roztrzepujemy w 500 ml zimnej wody ,dolewamy do całości razem z pokrojoną kiełbasą i boczkiem. Zagotowujemy (ciągle mieszając) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 07.12.2014 17:55
Kolorowa ,smak podobny do grochówki ;)
cukiereczek 06.12.2014 11:03
apetyczna zupa
Kluska_87 06.12.2014 10:01
nigdy nie jadłam takiej zupy
Iwusia 05.12.2014 23:49
bardzo fajny przepis
Kuchenka 05.12.2014 21:32
wydaje się sycąca ;)
Kolorowa 05.12.2014 21:04
Ciekawi mnie jak smakuje ;)
olkaaa 05.12.2014 20:15
ciekawa propozycja
Stenka 05.12.2014 19:55
Jeszcze takiej nie jadła, wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak