Sposób przygotowania

Filet płuczemy w zimnej wodzie ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w wąskie paski.
Dymki czyścimy ,płuczemy i kroimy drobno razem ze szczypiorkiem. Szczypior pozostawiamy. Pędy bambusa osączamy i kroimy w paski. Grzyby shittake i mun zalewamy wrzątkiem ,zostawiamy w wodzie aż zmiękną ,po czym osączamy.
Rosół gotujemy ,dodajemy do niego drobno posiekaną papryczkę chilli. Przyprawiamy sosem sojowym ,dodajemy dymkę ,mięso ,posiekany czosnek i imbir ,pędy bambusa oraz grzyby (pokrojone w małe kawałki). Całość gotujemy 15 min na średnim ogniu.
W szklance mąkę ziemniaczaną i oset mieszamy ,wlewamy do zupy i zagotowujemy. Do smaku zupę doprawiamy cukrem ,sosem sojowym oraz pieprzem.
Zupę nalewamy do talerzy ,posypujemy szczypiorem.
Zupę można podać z makaronem ryżowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczna :)
  • 1
    cooking-woman
    Opublikowano

    Joannasz3190

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Megg

    pysznie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    ale pyszności i jaki fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !