Makaron do rosołu

Makaron do rosołu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20dag
  • sól

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiedyś robiłam teraz nie mam na to czasu , a zwłaszcza w niedzielę . Mąkę wysypujemy na stolnicę , wbijamy 2 jajka solimy i wyrabiamy ciasto, rozwałkować cienko i zostawiamy do przyschnięcia . Następnie sypiemy lekko mąką zwijamy w rulonik szer. 4-5 cm i krajać cienki pasek na ok.1cm .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

27.02.2013 23:18
nie będę oryginalna, ja też uwielbiam taki domowy makaron :)

Elżbieta17

08.12.2012 20:07
uwielbiam taki makaron:)

Emilia22

16.09.2010 13:10
fajny przepis

Margo1

07.09.2010 15:29
nie moje zdjęcie

plocia

25.08.2010 22:14
nie ma to jak samorodny makaron

RenataZ-et

22.08.2010 12:59
Ja też nie pamiętam kiedy ostatnio sama robiłam makaron... Człowiek jest wygodny i woli kupić w sklepie, pomimo, że smak niestety nie jest juz ten sam co domowy :(

Monika193

21.08.2010 08:32
oj dawno nie robiłam makaronu, a właśnie taki jest najlepszy

Margo1

12.08.2010 16:21
Ja raz w życiu jadłam naprawdę przepyszny co niedziela domowy

Beata73

12.08.2010 16:18
nie wyobrażam sobie rosołu bez domowego makaronu!!

Margo1

09.08.2010 16:53
właśnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat