Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka 15 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 3 szt.
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 20 dag
tłuszcz 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków dodać obie mąki, 2 jajka, i zagęścić ciasto.
Krok 1 - Knedle z pieczarkami foto
2
Cebulę i pieczarki pokroić i przysmażyć na tłuszczu, ostudzić, dodać jajko, bułkę tartą przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Knedle z pieczarkami foto
3
Z ciasta formować wałek, kroić w plastry i ręką formować placuszki. Napełniać nadzieniem pieczarkowym, sklejać w kulki i ugotować w osolonym wrzątku.
Krok 3 - Knedle z pieczarkami foto
4
Ugotowane pulpety polać stopionym masłem i ozdobić pokrojonym żółtym serem.
Krok 4 - Knedle z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 06.12.2014 10:01
rewelacja ,
Zdzisław 05.12.2014 20:14
dobre danie obiadowe
R'n'G Kitchen 05.12.2014 19:16
Apetyczne! Mniam!
Jadwiga/Jaga85 05.12.2014 17:26
Pięknie wyglądają!
cukiereczek 05.12.2014 15:36
apetyczne knedle
idealme 05.12.2014 14:23
bardzo smaczne
Adamorek 05.12.2014 14:09
dobrze wyglądają
Noruas 05.12.2014 13:50
świetny pomysł z serkiem na górze
pestka 05.12.2014 13:31
ciekawie podane
usmiech 05.12.2014 12:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak