Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta na grzybowym smaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
wywar grzybowy 2 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
mąka 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta na grzybowym smaku

Wykonanie:
Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić ½ godziny. Zagrzać wywar grzybowy, włożyć kapustę i gotować około 20 minut bez przykrycia. Przyprawić do smaku , dusić następne 20 minut połączyć z zasmażką zrobioną z mąki i tłuszczu, zagotować i odstawić. Polecam podawać z fasolą „Jaś” ugotowaną na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.12.2014 14:48
fajny przepis na wigilię
Adamorek 05.12.2014 14:10
pyszne to jest
Habibi 05.12.2014 12:42
Widzę, że co kraj, to inny obyczaj ;) U mnie w rodzinie kapustę wigilijną przygotowuje się z kapusty kiszonej i bardzo dużej ilości grzybków suszonych :) Gotowa jest ciemna i aromatyczna, ze sporą ilością pieprzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak