Leczo na zimę Eli

Leczo na zimę Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    4 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • keczup ostry

    1/2 szklanki
  • cukinia

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • smalec

    2 (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka.Paprykę umyć wyczyścić z nasion i pokroić w paski.Pomidory pokroić w ćwierć plasterki.Cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić w ćwierć plasterki.W rondlu rozgrzać smalec,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Do cebuli dodać paprykę i cukinię i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,paprykę w proszku,sól,pieprz,keczup i razem chwilę przesmażyć.Leczo przełożyć do słoików i pasteryzować około 35 minut.Przechowywać w człodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Smacznego!

Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,chwilę razem dusić i leczo gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

12.12.2011 23:47
Też takie robię. Smakuje wszystkim.

ewaa

11.10.2011 18:24
super...robię takie samo jest pyszne:)

matii6

09.11.2010 12:27
robię bardzo podobnie

katarzynka455

06.10.2010 08:08
też robię ale bez cebuli

pawel007

17.09.2010 16:44
mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat