Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ziołowej panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 600 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
natka pietruszki 2 łyżki
posiekane listki tymianku 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej 3 łyżki
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ziołowej panierce

Kroki postępowania

1
Bułkę wymieszać z zieleniną, rozetrzeć w palcach lub trochę utłuc w moździerzu.
Krok 1 - Ryba w ziołowej panierce foto
2
Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć kuchennymi ręcznikami. Jajko roztrzepać widelcem.
Krok 2 - Ryba w ziołowej panierce foto
3
Rybę posypać solą i pieprzem.
Krok 3 - Ryba w ziołowej panierce foto
4
Obsypać mąką.
Krok 4 - Ryba w ziołowej panierce foto
5
Następnie zanurzyć w jajku.
Krok 5 - Ryba w ziołowej panierce foto
6
Na koniec obtoczyć w ziołowej bułce.
Krok 6 - Ryba w ziołowej panierce foto
7
Smażyć na małym ogniu na złoty kolor na oleju z masłem.
Krok 7 - Ryba w ziołowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.12.2014 22:20
fajny pomysł na panierkę
Skotka 05.12.2014 22:14
ślicznie dziękuję:)
Kuchenka 05.12.2014 16:53
pięknie się prezentuje
MałaMi89 04.12.2014 23:40
W sam raz na piątek :) tylko rybkę trzeba kupić :)
Iwusia 04.12.2014 23:10
bardzo smacznie
idealme 04.12.2014 22:05
bardzo smaczne
Joannasz3190 04.12.2014 21:04
Pyszności :)
pajbek 04.12.2014 20:50
Dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak